Breaking News

Epres – tejszínes szelet ;)


Nagyon finom, és nem munkaigényes! 🙂
Epres – tejszínes szelet 🙂
Hozzávalók:
6 tojásos piskóta
6 db tojás
1 csipet só
6 evk. kristálycukor
6 evk. rizsliszt
1 tasak sütőpor
Elkészítés:
Sütünk egy 6 tojásos piskótát.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük a sóval, a kristálycukorral, majd folytonos keverés közben, hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
Legvégül, kanalanként beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, és eldolgozzuk.
Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 160 fokon, kb. 40 perc alatt, készre sütjük. ( 32 x 25 cm tepsiben )
Közben, készíthetjük a krémet.
Krém:
1 csomag Dr. Oetker Epres tortakrém
4 dl tej
1 tasak habfixáló (8 g)
10 dkg ét csokoládé
2 dl tejszín ( Meggle )
A Dr. Oetker epres torta krémet, a leírás alapján elkészítettem.
Egy tálba beleöntöttem az alapport a habfixálóval együtt, majd adtam hozzá 4 dl tejet, és robotgéppel, gyorsan felvertem.
A már kihűlt piskótára, szépen egyenletesen rákentem a krémet.
Közben a csokoládét gőz felett felolvasztottam, és ha már nem túl meleg, rákentem a krémre. Kis időre, hűtőbe tettem, majd a tejszínt felvertem, és elsimítottam a tetején.
Kis olvasztott csokoládéval díszítettem. Nagyon, nagyon finom lett. 🙂

Megosztásokat köszönöm
forrás: Szepesi Ági


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.