Breaking News

Jóság szelet, káprázatos krémes csoda! ;)


Mindig hatalmas sikere van! Ha valami finomságra vágysz, ezt ne hagyd ki!

HOZZÁVALÓK
A piskótához: 

5 tojás 
5 evőkanál liszt 
5 evőkanál cukor 
1 csomag sütőpor

A meggyes krémhez: 

1 üveg meggybefőtt 
8 evőkanál búzadara 
3 evőkanál cukor

A vaníliás krémhez:

8 dl tej 
3 csomag vaníliás pudingpor 
6 evőkanál cukor 
25 dkg margarin
A tetejére: 
hulala tejszínhab 



ELKÉSZÍTÉSE:


A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, a sütőporos lisztet, és kb. 25 x 30 cm-es tepsiben aranybarnára sütjük. A meggyes krémhez a meggylét felfőzzük a cukorral és a búzadarával, amíg be nem sűrűsödik, beletesszük a meggyeket. A krémet még melegen a piskótára kenjük. A vaníliás krémhez a tejet feltesszük forralni. A pudingporokat és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, és az addig felforralt tejben megfőzzük. Ha levettük a tűzről, azonmód belekeverjük a margarint. A vaníliás krémet a meggyes krémre kenjük, és tejszínhabbal díszíthetjük. 



Megosztásokat köszönöm


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.