Breaking News

Kókuszos puncsos alagút ;)


Tészta: 

4 db tojás
4 ek cukor
5 ek liszt
1 ek víz
1/2 cs sütőpor
3 ek kókuszreszelék

Töltelék: 

A piskótából leeső részek
8 db babapiskóta
3 ek rum
1 dl tej
10 dkg vaj
7 dkg porcukor
2 ek sárgabarack lekvár
5 dkg darált dió
2 ek kakaópor

Piskóta lekenéséhez: 

Sárgabarack lekvár

Tetejére:

1 cs főzés nélküli puncs puding
10 dkg vaj
2 ek tej
6 dkg cukor

Díszítéshez: 

kókuszreszelék



Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket 2 kanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat a többi cukorral és a vízzel kikeverjük. Összekeverjük a két masszát, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kókuszreszeléket. Sütőpapíros tepsiben, 180 fokon, 20 percig sütjük. Tepsi mérete: 35×45 cm. 
Amikor megsült, egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, a tésztát méretre vágjuk, megkenjük lekvárral, és a formát kibéleljük a piskótával. Egy másik darabot az őzgerinc tetejére vágunk, azt is megkenjük lekvárral. A tölteléket egy tálban összekeverjük, az őzgerincbe töltjük. Rátesszük a tetejét. Hűtőbe tesszük 1- 2 órára. Majd kiborítjuk a formából. Elkészítjük a pudingos masszát. A vajat a cukorral és a tejjel gőz felett kikeverjük, hozzáadjuk a pudingport, besűrítjük, és bevonjuk vele a sütit. Díszítjük ahogy szeretnénk. Én kókuszreszeléket szórtam rá.






Megosztásokat köszönöm


Pakainé Hegedűs Andrea receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.