Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




MORZSOLT LEPÉNY JOSTÁVAL ;)


Sziasztok, tele van a kertünk jostával, nagyon szeretjük, és ami a legjobb benne, hogy nincs magja. (Egres és feketeribizli keveréke) Ebből ma morzsolt lepény készült.

HOZZÁVALÓK
Tészta hozzávalói:

50 dkg liszt
1 tasak szárított élesztő
10 dkg porcukor
kb 1,5 dl langyos tej
1 tojás
10 dkg puha vaj

Töltelék:

5 dkg vaj
5 dkg kristály.cukor
5 dkg darált mandula
5 dkg zsemlyemorzsa

A morzsolt tésztához:

25 dkg liszt
20 dkg vaj szobahőmérsékletü
10 dkg porcukor
5 dkg darált mandula
1 mk fahéj



ELKÉSZÍTÉS:


A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt 1 tk cukorral. A liszthez adjuk az élesztős tejet, a tojást és összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle és letakarva hagyjuk kelni kb fél óráig. Addig elkészítjük a tölteléket és a morzsolt tésztát.

A vajat egy serpenyőben elkezdjük felolvasztani, hozzáadjuk a többi hozzávalót és enyhén barnára pirítjuk. Félretesszük. Kell még 0.5 kg josta (természetesen más gyümölcsöt is használhatunk)

A morzsolt tésztához: 25 dkg liszt, 20 dkg vaj szobahőmérsékletű,10 dkg porcukor,5 dkg darált mandula, 1 mk fahéj
Ezeket a keverőgép táljába öntjük és a dagasztóspirállal lassú fokozaton morzsás állagúvá keverjük el. Ne kapcsoljuk magas fokozatra, mert krémes állagúvá keverné.

A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk és kinyújtjuk a tepsi méretével megegyező nagyságúra. Nálam a tepsi 38 x 28 cm. A tésztát a kilisztezett tepsibe fektetjük. Egyenletesen megszórjuk a kihűlt mandulás töltelékkel és sűrűn elosztjuk rajta a jostát.

Erre jön a morzsolt tészta, egyenletesen fedjük be a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük a pitét. Amikor kihűlt, enyhén megszórjuk porcukorral. Isteni lett, még forrón fel kellett vágnom.  Jó sütögetést és jó étvágyat hozzá.





Megosztásokat köszönöm


Penczné Sali Krisztina receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.