Breaking News

Rakott káposzta ;)



Hozzávalók:
2 kg savanyú szálas káposzta
1 kg sertés darálthús
1 nagy fej vöröshagyma
0,5 kg füstölt kolbász ( csípős és csemege vegyesen )
Örőlt piros fűszerpaprika, ízlés szerint
Pici örőlt bors
Csípős piros arany ( 1 teáskanálnyi )
Nagyon finom, ha jól befűszerezzük, de ezt persze attól függően készítjük, ki mennyire eheti így
Ételízesítő ( Maggi Ízvarázst használtam ))
2,5 dl rizs
3 – 4 evőkanál étolaj
600 g tejföl
2 egész tojás

Elkészítés:
A füstölt kolbászt felkarikázzuk, majd egy kicsi zsíron megkapatjuk.
Hozzáadjuk, és üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával.
Jól elkeverjük,és felöntjük kb. 1,5 dl vízzel.
A darálthúst, egy tálban összekeverjük a fűszerekkel, a megtisztított rizzsel,és hozzáadjuk a már
előkészített pörkölt alaphoz. 
Fedő alatt puhára főzzük, és a közben elpárolgott vizet pótoljuk.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
Ha a káposzta savanyú, akkor át kell mosni!
A tepsit olajjal kikenjük, ( 32 x 25 ) majd zsemlemorzsával megszórjuk.
A két tojást összekeverjük a tejföllel, majd félretesszük.
A káposzta kb. harmadát beletesszük a tepsibe, majd a pörkölt 1/3-a, és erre jön egy réteg tejföl.
A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak, de a tetejét hússal fejezzük be,
és tejföllel.
Előmelegített sütőben, kb 40 perc alatt készre sütjük.
Nagyon Finom!
Megosztásokat köszönöm
Ági Finomságok receptje
forrás: Ági Finomságok

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.