Breaking News

Babapiskótás – mézes diós finomság, ez a süti úgy tökéletes ahogy van!



Volt itthon egy kis babapiskóta, így hát gondoltam valami finom süteményt készítek, ez lett belőle.

Hozzávalók:

2 db kész mézes lap /25×35 cm/
30 db babapiskóta
1 dl tej, pár csepp Amaretto likőr / elhagyható

Krém:

1 l tejföl / 20 %-os/
30 dkg darált dió
30 dkg porcukor
25 g étkezési zselatin
Darabolt dió a tetejére



Elkészítés:

A zselatint 1 dl vízbe beáztatjuk. Összekeverjük a darált diót a tejföllel és a porcukorral.
A zselatint megmelegítjük, majd mikor langyosra hűlt, 4 kanálnyi krémmel elkeverjük, majd a többi diókrémhez keverjük.

Pár percre betehetjük a hűtőbe. Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, rákenjük a krém valamivel több, mint 1/3-át. A babapiskótát megmártjuk az Amaretto likőrös tejben, és a krémre sorakoztatjuk.

A megmaradt krém nagyobb részét rásimítjuk a piskótákra, majd a másik mézes lappal befedjük. A tetejét a kimaradt krémmel megkenjük, és durvára vágott dióval megszórjuk

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Gál Hedvig receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.