Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Csokis szelet


Nem nehéz elkészíteni, de nagyon finom, érdemes kipróbálni, a krémje valami káprázatos

Hozzávalók:

Sárga piskóta:

1 lapot sütünk

1 lap hozzávalói :

tepsi méret 37 x 28 cm
3 tojás
9 dkg cukor
9 dkg liszt
1/2 ek. víz
1/2 ek. olaj
1 kávéskanál sütőpor
Kakaós piskóta
2 lapot sütünk

1 lap hozzávalói:

Tepsi méret 37 x 28 cm
4 tojás
12 dkg cukor
9 dkg liszt
3 dkg kakaó
1 ek víz
1 ek. olaj
5 g sütőpor

Krém:

8 egész tojás
35 dkg kristálycukor
4 evőkanál kakaópor (Holland kakaó)
40 dkg étcsokoládé (legalább 43- 52%- os)
40 dkg vaj (csak vaj ha lehet)

Elkészítés:

Tojásfehérjét a cukorral felverjük, a sárgáját, vizet és az olajat fokozatosan a fehérjéhez öntjük és keményre verjük. A sütőporos lisztet óvatosan fakanállal,hozzákeverjük a habhoz. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőbe készre sütjük. Barna piskótával is így járunk el, csak ott a lisztbe még kakaót szitálunk, és 2 lapot sütünk.

Csokikrém készítése: Egy fém keverő tálba tesszük a tojásokat,cukrot , átszitált kakaóport,és csomómentesre keverjük. Egy lábasba felteszünk vizet melegedni. Csokoládét összetördeljük. Ha elég meleg a víz ráhelyezzük a keverőtálat és kis lángon állandó keverés közben addig melegítjük,míg sűrűsödni kezd. (NEM SZABAD NAGY LÁNGON, ÉS OTT HAGYNI,MERT ÖSSZEKAPJA A TOJÁST) Akkor levesszük a vízgőzről és hozzáadjuk a csokoládét, majd gőz fölött ismét állandó kevergetés közben még kb 5 percig főzzük. Teljesen kihűtjük. (A krém nem lesz kemény)

Vajat ki habosítjuk. Kanalanként hozzáadjuk a csokoládé krémhez ( fontos,hogy egyforma hőmérsékletű legyen a vaj és a krém). Fél órára hűtőbe tesszük. Tortát megtöltjük és díszítjük tetszés szerint. Csoki tortám receptjét alakítottam át szeletes süteménnyé, annyi különbséggel, hogy egy sárga piskótát sütöttem középre. Finom volt!

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Kiss Imréné Magdi receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.