Breaking News

Csokoládés krémes torta, egyszerű és valami bámulatosan finom!


Mi nagyon szeretjük, mert egyszerű és tényleg megunhatatlan édesség!

Hozzávalók:

10 tojásos piskóta

10 db tojás
1 csipet só
10 evk. kristálycukor
10 evk. liszt
1 tasak sütőpor

Krém:

1 liter tej
4 csomag csokoládé puding por
3 margarin ( Lehet kicsit soknak tűnik, de ekkora tortához ennyi kell, és az oldalát is körbekenem vele! 🙂 )
2 evk. rum

Díszítés:

0,5 liter tejszín ( Hulala )
2 tk. Holland kakaópor
1 vaníliás cukor
10 dkg tortadara



Elkészítés:

Sütünk egy 10 tojásos piskótát.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük a sóval, a kristálycukorral, majd folytonos keverés közben, hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
Legvégül, kanalanként beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, és eldolgozzuk.

Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 160 fokon, kb. 40 perc alatt, készre sütjük. ( 32 x 25 cm tepsiben )

Ha ez meg van, neki foghatunk a krém el készítéséhez.
A tejben megfőzzük a pudingot, az előírásnak megfelelően, ízlés szerint cukorral. Ha ki hűlt, hozzákeverjük a margarint , de jó alaposan legalább 5 percig robotgéppel keverjük. Tehetünk bele egy kis rumaromát is, finomabb lesz tőle a csokikrém. A piskótát 3 lapra vágjuk, majd megtöltjük a krémmel, ( én hagytam egy kicsit kívülre is belőle ) és egy kis időre, hűtőbe tettem. A tejszínhez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd két tálba szétosztottam, és felébe beletettem a kakaóport, és keményre felvertem. Kezdődhet a torta díszítése.

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Szepesi Ági receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.