Breaking News

Dédanyáink így sütötték az isteni finom házi kiflit!


A régi recepteknél nincs is jobb! Több generáció nőtt fel az ilyen finomságokon!

Hozzávalók:

250 g liszt + 750 g liszt,
25 g élesztő,
20 g só,
100 g vaj,



Elkészítése:

250 g lisztből, 25 g élesztőből, csipetnyi cukorból és megfelelő mennyiségű langyos tejből lágy kovászt készítünk. Ha jól megkelt összedolgozzuk 750 g liszttel, 20 g sóval, kávéskanálnyi cukorral, 100 g vajjal és annyi tejjel, hogy se lágy, se kemény ne legyen. Jól megdagasztjuk és letakarva, meleg helyen megkelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán 6 egyforma méretű cipót formálunk belőle és azokat másfél órás kelesztés után kb. 3 mm vastag kerek lapokká nyújtjuk ki. Egy-egy ilyen lapot négyfelé vágunk, majd az így nyert háromszögeket a szélesebb végüknél kezdve összesodorjuk. Kiflialakban meghajlítva tepsibe rakva még egyszer megkelesztjük őket. Majd az előbbi módon vizezett tojással bekenve szép pirosra sütjük.

A császárzsemle ugyanígy készül, csak négyfelé vágott cipókból gömböket formálunk, majd a tetejüket négyfelé vagdalva, vizes tojással megkenve sütjük meg.

Megosztásokat köszönöm

forrás: ketkes receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.