Breaking News

Feketeerdő szelet, ha valami nagyon finom sütire vágysz, amit nem lehet megunni!


Valami finomságra vágytunk, most ezt a csodás receptet próbáltam ki és nagy sikere van.

Hozzávalók:
Tészta:

6 tojás sárgája
20 dkg cukor
fél dl meleg víz
fél dl olaj
1 cs sütőpor
20 dkg liszt
fél dl tej
6 tojás kemény habja
2 ek kakaópor

Krém:

6 dl meggybefőtt leve
2 cs vaníliás pudingpor
5 ek cukor
15 dkg Rama margarin
1 üv. meggy befőtt kimagozva

Tetejére:

fél l habtejszín
2 cs habfixáló



Elkészítése:

A sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, kakaóporral, majd lassan hozzákeverjük a vizet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet dolgozzuk bele, végül a tejet és a tojások kemény habját. Óvatosan összeforgatjuk. Egy 22×38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. A meggylében a pudingot, cukrot összefőzöm, majd a meggyet a felfőzött pudingba kevertem, még összefőztem, kevés hűtés után a még meleg pudingba kevertem a vajat. Langyosra hűtve rákentem a piskótára, később a felvert habot tettem rá.

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Anikó Ráczné Antal‎ receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.