Breaking News

Glutén és Tejmentes háztartási kekszeket sütöttem


Mivel lisztérzékeny vagyok, így megsütöm inkább magamnak a kekszeket, sokkal egyszerűbb, és finomabb annál, minthogy megvegyem! :)

Glutén és tejmentesen!

Hozzávalók: ( Ez 1 adag, én duplán készítettem el )

25 dkg rizsliszt
12,5 dkg margarin 
1 db tojás
1 kk szódabikarbóna
6 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor



Elkészítés:

A kimért hozzávalókat, lisztet, cukrot, tojást, szódabikarbónát egy tálba tettem, majd a margarint kicsit megolvasztottam micróban, és a lisztes keverékhez adtam. Jól összedolgoztam, majd a gyors hatás érdekében, 15 - 20 percre, a fagyasztóba tettem. Ezt követően, a tésztát lisztezett sütőpapíron, jól átgyúrtam, majd kb. 3-4 mm vékonyra ki nyújtottam, két sütőpapír között. ( így sokkal könnyebb nyújtani, mivel nem ragad sehová sem )
Derelyevágóval, keksz formákat vágtam, ( 6 x 6 cm ) majd villával megszurkáltam..
Sütőpapíros tepsibe raktam, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 11 - 13 perc alatt, megsütöttem.









Megosztásokat köszönöm


forrás: egyszerugyorsreceptek Szepesi Ági receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.