Breaking News

Kati szelet, a nagy kedvencem és végre én is elkészítettem!


A kedvenc sütim amit nem lehet megunni, ezért most én is kipróbáltam és elképesztően finom lett.

Hozzávalók:
Tészta :

50 dkg liszt
15 dkg zsír
15 dkg cukor
1 sütőpor
3 tojás sárgája
Kb. 1,5 dl tej

Krém:

3 dl tej
1 vaníliás cukor
1 kisült, összetördelt lap
0,5 dl rum
2 ek baracklekvár
2 ek cukrozatlan kakaópor
10 dkg vaj
10 dkg porcukor

Hab:

4-5 tojás fehérje
20 dkg porcukor



Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrok. A tejet kis adagokban öntöm az alapanyagokhoz. Ha rugalmas, könnyen nyújtható, de nem ragacsos a tészta, akkor jó. Lehet, nem is kell bele az összes tej. Ez a liszt, zsír stb. minőségétől is függ. Amennyiben kissé mégis ragacsosra, túl lágyra sikerülne, kicsi liszttel korrigálható.
A tésztát 3 egyenlő részre osztom. 30×30 cm-es lapokat nyújtok és egyenként kisütöm. Kettő lapot félreteszek hülni, a harmadikat apróra töröm, szétmorzsolom.

Krém: 3 dl tej, 1 vaníliás cukor, 1 kisült, összetördelt lap, 0,5 dl rum 2 ek baracklekvár 2 ek cukrozatlan kakaópor 10 dkg vaj 10 dkg porcukor

Az összetördelt lapot belekeverem a vaníliás tejbe. Hozzáadom a rumot, lekvárt, kakaóport és a porcukorral habosra kevert vajat. Alapos keverés után a két lap közé kenem.

Hab: 4-5 tojás fehérje 20 dkg porcukor

A tojások fehérjét a cukorral gőz fölött felverem kemény, de kenhető habbá. Egyenletesen befedem vele a süti tetejét, majd csokit reszelek rá. Azonnal nem vágható szépen, a lapoknak puhulni kell.
Hát én nem vártam túl sokat… 😄😄😄 Kedvenc sütim





Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Éva Domonicsné Nagy receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.