Breaking News

Kelt-túrós palacsinta, mintha visszarepültünk volna az időben, a nagyi konyhájába!


Ha valami egyszerű és mégis bámulatos édességre vágysz, biztosan elnyeri a tetszésed!

Hozzávalók:

2 dkg élesztő
8-9 dl tej
2 kávéskanál kristálycukor
3 tojás
1 csipet só
4 evőkanál olaj
Kb.50 dkg liszt (amennyit a többi hozzávaló felvesz, hogy palacsinta sűrűségű legyen)
a töltelékhez:
50 dkg túró
4 evőkanál kristálycukor (10 dkg)
1 tojás
2 cs vaníliás cukor
5 dkg mazsola
az öntethez:
1 evőkanál olaj
2 kis pohár tejföl
2 cs vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor
1 tojássárgája (a fehérjét a túró töltelékhez adjuk)



Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben fölfuttatjuk. A tojásokat szétválasztjuk, sárgájukat a sóval, az olajjal, 8 dl tejjel és a liszttel, majd az utóljára hozzáadott felfuttatott élesztővel összekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, és azt is beleforgatjuk.

45 percig állni hagyjuk, majd kiolajozott palacsintasütőben a szokott módon kisütjük. Számítsunk rá, hogy a hagyományos palacsintánál kicsit vastagabbak lesznek. Ebből a mennyiségből kb.14-15 db. lesz.

A túrót a cukorral, a tojássárgájával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és a mazsolát. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a palacsintákat, föltekerjük, és vajjal kikent magas falú (kb.22x38cm-es) tepsibe sorakoztatjuk Az öntet hozzávalóit összekeverjük, a palacsintákra locsoljuk, és 20-30 percre közepesen meleg sütőbe toljuk. (170 fok légkeverésesnél )

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Lászlóné Buzási receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.