Breaking News

Kókuszos szelet


Tészta:

8 db tojás,20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor,
15 dkg margarin, 1/2 sütőpor, 6 dkg cukrozatlan kakaópor,
2 ek rum, 10 dkg liszt.

Töltelék:

25 dkg margarin,15 dkg kókuszreszelék,
3 db tojásfehérje, 15 dkg porcukor.

Bevonat:

10 dkg étcsokoládé,1 ek margarin.



Elkészítés:

A kétféle cukrot, a margarint és a tojássárgákat keverjük habosra.
A fehérjéket verjük fel. A kétféle masszát forgassuk össze, majd
adjuk hozzá a sütő és kakaóporral elkevert lisztet és a rumot.
A tésztát öntsük margarinnal kikent, belisztezett tepsibe, és 180
fokon süssük 30 percig. Hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki a
formából.
A töltelékhez a margarint olvasszuk meg. Szórjuk bele a kókuszt,
majd 1 perc múlva húzzuk le a tűzről. A tojásfehérjéket verjük fel
a porcukorral, és adjuk a kókuszos margarinhoz. Kenjük a krémet a
tésztára, majd tegyük a sütit a hűtőbe.
A bevonathoz olvasszuk meg a csokit, majd keverjük hozzá a
margarint is. Vonjuk be vele a süti tetejét, és tegyük vissza a
hűtőbe, hogy megszilárduljon.

Megosztásokat köszönöm

forrás: Ili Bérciné receptje

Nincsenek megjegyzések