Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




LABDABUKTA


Hozzávalók:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 egész tojás
1 csipet só



Elkészítés:

A langyos tejben elkeverek 1 teáskanál cukrot, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.
A lisztet elkeverem a sóval, a maradék cukorral, az olvasztott, de nem forró vajjal, a tojással és a felfuttatott élesztővel.
Lágy tésztát dagasztok.
Duplájára kelesztem.
Amikor megkelt, 20 darabra vágom. Nem bűn mérni, mert akkor lesz igazán szép, ha kb egyformák a darabok.
Gombócokat formázok, sodrófával kicsit kilapítom, majd 1 teáskanál lekvárt (én most szilvalekvárt❤️) teszek a közepükbe.
Jól összezárom, gömbölyítem, hogy szép gombócok legyenek.
Kapcsos, 26 cm-es tortaformába helyezem őket, kívülre 12, belső körbe 7 darabot, 1 pedig a közepébe.(Sütőpapírral kibélelem a formát.) 
Kelesztem még 30 percig, majd olvasztott vajjal lekenem.
170-180 fokon, kb 40-45 percig sütöm.

Tipp:

A töltelék izlés szerint lecserélhető túróra, dióra, mákra stb. 🙂 Lehet a külső és belső buktákat más-más lekvárral tölteni. 😉





Megosztásokat köszönöm


forrás: egyszerugyorsreceptek Éva Domonicsné Nagy receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.