Breaking News

Pándi meggytorta, egy kis változtatással, úgy ahogy nálunk kedvenc!



Pándi meggytortának indult kisebb-nagyobb változtatással, de annyira finom lett, hogy azt nem lehet elmondani.

Hozzávalók:
Tészta:

3 db egész tojás
18 dkg kristálycukor
14 dkg meggy
0,33 dl tej
10 dkg olaj
7 dkg vaj
19 dkg liszt
1 csipet sütőpor
1 kisebb citrom héja és leve
1 csipet fahéj

Fehér krém:

15 dkg fehércsoki
25 dkg mascarpone
6 dl tejszínhab
2 evőkanál porcukor

Meggyes krém:

meggy
3 dl meggylé
1 csomag puding
2 evőkanál cukor
fahéj
1 citrom leve
és reszelt héja

Elkészítés:

A piskótához az egész tojásokat a cukorral összekeverjük, és felmelegítjük kb 80°C-ra, majd kemény habot készítünk. Egy edénybe belerakjuk a meggyet, darabos péppé törjük, majd hozzáadjuk az olajat, a vajat, a tejet, a citromot, és jól elkeverjük. A felvert tojáshabot hozzáadjuk a meggyhez, és elkeverjük.

A szárazanyagokat folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tojásos alaphoz.
A piskótát 3 db 23 cm átmérőjű karikába mérjük. 210°C-on 10-12 perc alatt megsütjük a lapokat. A piskóta puha, laza szerkezetű, ezért vigyázni kell, nehogy kiszáradjon.
Sütés után a felületét meghintjük cukorral, majd rárakunk egy sütőpapírt, és azonnal megfordítjuk. Nekem ebből két lap lett mert egybe sütöttem -:) 2 tojásból piskótát sütöttem plusszba. 2 tojás 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, korty olaj, késhegynyi sütőpor

Fehér krém :15 dkg fehércsokit felolvasztasz gőz felett 25 dkg mascarponehez kevered majd 6 dl tejszínhabot is amit felversz 2 evőkanál porcukorral.

Meggyes krém: A meggyet nem darabolom csak magtalan legyen, 3 dl meggylét 1 csomag pudinggal felfőzök beleteszem a meggyet 2 evőkanál cukrot fahéjat 1 citrom leve és reszelt héja.

Összeállítás piskóta meggyes töltelék rá fehér töltelék piskóta meggyes töltelék fehér töltelék és piskóta, 3 dl tejszínhabbal körbekenem díszítem




Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Eva Nyari‎ receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.