Breaking News

Pozsonyi kifli receptje, mindig így készítem, mert egyszerűen tökéletes!


Többen kértétek a pozsonyi kifli receptjét! Rengeteg receptet kipróbáltam, de megtaláltam ezt, ami nekünk megfelel.

Hozzávalók:

1 kg liszt,
20 dkg margarin,
15 dkg zsír,
8 dkg porcukor,
1 dkg élesztő,
1 egész tojás,
2dl tej,
só.



Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, gombócokat formálunk belőle (kb 50- 55 db).
Hideg helyre tesszük, én a teraszra szoktam.

Töltelék, a bejgli tölteléke, forrázott diós mákos töltelék.

Gesztenyemasszát kevés vízzel (cukorral ha nem elég édes ) fellazítjuk.

Gombócokat ovális alakra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket, rövidebb oldaláról feltekerjük. Tepsibe rakjuk, és tojással lekenjük. Hogy igazán szép legyen 1 egész tojás és 1 sárgája keverékével, mint a bejglinél.

Újra hidegre tesszük, míg meg nem szárad a tojás, utána újra átkenjük. Ha megszárad 180 fokon 20 -25 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!




Megosztásokat köszönöm


forrás: bidista Gyulàné Szabó receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.