Breaking News

Rizskoch (rizsfelfújt) sodóval


Hozzávalók:

35 dkg rizs
1/2 l víz
1/2 l tej
1 csipet só
10 dkg vaj
12 dkg cukor
3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 citromhéj reszelve
mazsola



Elkészítés:

A rizst megmossuk, majd felöntjük fél l hideg vízzel, megsózzuk, és lefedve, néha megkeverve, addig főzzük, míg a vizet mind magába szívta.
Ekkor hozzáöntjük a hideg tejet, felforraljuk, és nagyon kis lángon, lefedve, néha megkeverve, készre főzzük a rizst.
Állni hagyjuk, hogy kicsit hűljön. Azalatt az esetleg maradt folyadékot magába szívja.
A vajat és a tojássárgákat habosra kebverjük a cukorral, majd belereszeljük a citromhéjat.
A tojásfehérjéket habbá verjük.
A vajas keveréket és a mazsolát a rizshez forgatjuk, majd óvatosan a
tojásfehérjehabot is hozzákeverjük.
Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk,
180 fokon, hőlégkeverésen addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd.

Megosztásokat köszönöm

forrás: Ili Bérciné receptje

Nincsenek megjegyzések