Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Rizstorta


Ezt a tortát tudom ajánlani,mert nagyon finom. Miután tortának elkészítettem,azóta már süteményként is elkészült a konyhámba.

Hozzávalók:

Piskótához:26 cm torta forma
3 tojás
9 dkg liszt
9 dkg cukor
1 kávéskanál víz
1 kávéskanál olaj
1 teáskanál sütőpor

Rizstöltelékhez:

7,5 dl tej
10 dkg cukor
1 kávéskanál margarin
1 cs vaníliás cukor
1 citromhéj
16 dkg rizs
1 cs étkezési zselatin
3- 4 dl Meggle cukrászhab
gyümölcs (tetszés szerint)
lekvár (tetszés szerint)

Díszítéshez:

gyümölcs (tetszés szerint)
1 cs tortabevonó zselatin (vagy a gyümölcs leve)

Elkészítése:

Elkészítjük a piskótát kerek tortaformába! Tojásokat szétválasztjuk fehérjét felverjük a cukorral, tojássárgát,vizet,olajat fehérjéhez adjuk. Elkeverjük vele. Liszt és sütőpor keverékét lazán belekeverjük a masszába. 180 fokon készre sütjük. Formába hagyjuk.
Tejet a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a vajat és a citromhéjat.
A rizst bő vízben kb 5 percig főzzük, leszűrjük és azonnal a tejhez adjuk és folyamatosan keverve megfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
Az étkezi zselatint elkészítjük a zacskó hátulján megadott utasítás szerint, kicsit hagyjuk hűlni, majd ezt is hozzákeverjük a rizshez.
Tejszínt keményre felverjük, hozzákeverjük a kihűlt rizshez.
A piskótát (benne a formába)lekenjük lekvárral, erre kerül fele rizstöltelék ,rá a fele gyümölcs és a maradék rizst rátesszük. A gyümölcs másik felével tetszés szerint díszítjük a tetejét. Utasítás szerint elkészítjük a zselét amit a tetejére öntünk . Víz helyett készíthetjük a gyümölcs levével is. Dermedésig hűtőbe tesszük.
Megjegyzés: Nem muszáj a töltelék közé gyümölcsöt tenni,csak ha a tetejére teszünk is finom.

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Kiss Imréné Magdi receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.