Breaking News

Sült madártej


Hozzávalók:

1 l tej, 6 db tojás, 10 dkg cukor + 1 kanál, 2 vaníliás cukor, 1 kanál ételkeményítő.



Elkészítés:

A tojásokat elválasztjuk, a fehérjéket felverjük kemény habbá a kanál cukorral és az
egyik vaníliáscukorral, teszünk bele egy csipet sót is.
A tejet lassan felmelegítjük.
A tojássárgákat a cukorral a másik vaníliás cukorral és a keményítővel elkeverjük,
majd keverés mellett beleöntjük a tejbe. Ha már kissé sűrű, a tojásfehérjéből galuskákat
szaggatunk a tetejére.
2-3 percre betoljuk a forró sütőbe hogy a galuskák megsüljenek.

Megosztásokat köszönöm

forrás: Ili Bérciné receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.