Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Vett 500 g epret és olyan sütés nélküli finomságot készített, hogy mindenkinek elállt a szava!


A tejszínhabos eper az örök kedvenc, ezért ma egy ilyen finom receptet mutatunk. Mivel nem kell sütni, könnyedén elkészíthető. vendégvárónak is remek, de akár ünnepi alkalmakra is kínálhatod, mert már a látványa is csodás.

Hozzávalók:

300 g háztartási keksz,
500 ml növényi habtejszín,
1-2 evőkanál porcukor,
1 tasak vaníliás cukor,
500 g eper.



Elkészítés:

Mossuk meg az epret, majd távolítsuk el a szárát, tegyünk félre pár darabot a díszítéshez, a többit pedig szeleteljük fel. A tejszínből verjünk kemény habot, lassanként adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Egy őzgerincformát, vagy hosszúkás süteményformát béleljünk ki fóliával, majd a keksz felét rakjuk le a formába, tegyük rá az eper felét, kenjünk rá egyenletesen a habból. Tegyünk rá egy sor kekszet, majd epret és kenjük meg a krémmel. Tegyük hűtőbe 3 órára, majd tegyünk alá egy tányért és borítsuk ki a formából. Húzzuk le róla a fóliát, vonjuk be tejszínhabbal és díszítsük a félretett eperszemekkel. Ha nem növényi tejszínt használunk (Hulala), akkor a habhoz adjunk habfixálót, hogy kemény legyen. Tetszés szerint akár tortaformában is elkészíttetjük.



Megosztásokat köszönöm


forrás: finomreceptek receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.