Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




A Hartyáni krémeshez hasonló, de én egy kicsit változtattam rajta, fenséges lett!


Szeretek finomságokat alkotni, most egy kicsit átvariáltam a megszokott receptet, de megérte, mert tényleg pompás lett és sütni sem kell

HOZZÁVALÓK:

1 kávéskanál szalalkáli
1 dl tej
1 tojássárgája
25 dkg liszt
6 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 dkg kakaópor
10 dkg vaj
piskótatallér
reperlekvár

A krémhez:

2 vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
7 dl tej
25 dkg vaj



ELKÉSZÍTÉS:

Az 1 kávéskanál szalalkálit elkeverünk kb. 1 dl tejben, majd 1 tojássárgát adunk hozzá. 25 dkg lisztet, 6 dkg cukrot, 1 vaníliás cukrot, 2 dkg kakaót összekeverünk, majd elmorzsoljuk 10 dkg vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojásos tejet, összegyúrjuk. Két részre osztjuk, kb. 20×29 cm-esre nyújtjuk, sütőpapíros tepsi hátulján 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez 2 vaníliás pudingot 15 dkg cukorral 7 dl tejben sűrűre főzünk, majd még melegen belekeverünk 25 dkg vajat. Melegen az egyik tésztalapra kenjük a krém felét, ezután kerek piskótatallérokat beleforgatunk rummal ízesített tejbe, és a gömbölyű felükkel lefelé rárakosgatjuk a krémre.

Mindegyik tallér közepére teszünk egy kis eperlekvárt, majd ugyancsak rumos tejbe áztatott piskótatallérokat rakunk a lekváros tallérokkal, csak most az egyenes felével lefelé. Rákenjük a krém másik felét, rátesszük a második tésztát. Hűtőben érleltem egy napig, azután tettem rá a mázat



Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Edvi Kata receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.