Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




A legfinomabb sütim lett a Parlament szelet


Hétvégi süteményünk, ami hamarosan ismétlésre kerül. Nagyon finom, mind a 10 ujjadat megnyalod utána. Családomat vártam vele.

HOZZÁVALÓK
A piskótához:

7 tojás fehérje
14 dkg cukor
6 dkg liszt
7 evőkanál darált dió
1 tasak sütőpor

Továbbá:

25 dkg dió (egész vagy fél darabos)

A krémhez:

7 tojás sárgája
14 dkg cukor
1 vaníliás cukor
50 ml víz
4 dl habtejszín
10 g zselatin

Az összeállításhoz:

20 dkg háztartási, szögletes keksz
30 dkg nutella
1 dl kávé

A tetejére:

1 púpozott evőkanál kakaópor



Elkészítése:

A tepsit kibélelünk sütőpapírral, a diót egyenletese rászórjuk. Sütőbe tesszük 170 fokra, pár perc alatt megpörköljük, majd kihűtjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A lisztet, diót,sütőport elkeverjük, majd hozzá adjuk a cukros tojáshabhoz.
Ráöntjük a kihűlt, tepsiben várakozó dióra. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.Egy tálcára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla. Hagyjuk kihűlni. A diós rész lesz a sütemény teteje.

A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukrokkal és vízgőz fölött addig főzzük, míg besűrűsödik, /akkor jó,ha bele mártod a főzőkanál nyelét és nem folyik le,hanem keményen áll a végén a krém)majd hagyjuk kihűlni. A zselatint a vízben feloldjuk és felforrósítjuk (nem forraljuk). A habtejszínt felverjük és belekavarjuk a zselatint meg a tojáskrémet.

Összeállítás: A piskótára rákenjük egyenletesen a nutellát. Kávéba mártott keksszel kirakjuk. Erre kerül a krém. Cukrozatlan kakaóporral beszitáljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap éles késsel szeleteljük fel. A tepsi mérete: 23 × 34 cm

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Vass Lászlóné Edit receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.