Breaking News

ANANÁSZ SZELET



Édeskés savanykás finom sütemény

Hozzávalók:
A piskótához:

6 tojás, 6ek cukor, 6ek gr.liszt/rétes liszt
késhegynyi sütőpor

Krémhez:

25dkg vaj, 2 tojássárgája, 20dkg porcukor, 1 citrom leve, 1ek simaliszt, 1 ananász kompót, málna lekvár

Csokiöntet:

150g főzőcsoki, 100g margarin/pára fölött összeolvasztjuk/



Munkamenet:

A tojást a cukorral kemény habbá veretjük, hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet és sütőpapírral bélelt
35×27cm-es tepsibe simítjuk. 180 fokon
20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez az ananász levéből 1/2dl-t elveszünk. A porcukorból szintén elveszünk 6 dkg-ot és kikeverjük a tojássárgákkal és a simalisztel. Hozzáadjuk a 1/2dl ananászlevet és állandó kevergetés mellett lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A maradék 14dkg porcukrot kikeverjük a vajjal. Hozzádolgozzuk a kihűlt pépet és az 1 citrom levét, valamint az apróbb darabokra vagdosott/mixerezett/levétől lecsurgatott ananászt. A maradék ananász lével megcsepegtetjük a kihűlt piskótát. Megkenjük málna lekvárral és megkenjük a krémmel. Tetejét bevonjuk csokiöntettel. Míg meg nem dermedt egészen kirajzoljuk és forró vízbe mártogatott késsel felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Helena Vaclavik receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.