Breaking News

Bakacsók, ez a krém annyira finom, hogy bármilyen süti csodás lenne vele!


A krémes finomságokat nem lehet megunni, mikor beleharaptunk ebbe a sütibe, már tudtam, hogy kedvenc lesz

HOZZÁVALÓK
A tésztához:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál forró víz
20 dkg cukor
20 dkg darált dió
1 teáskanál sütőpor

A krémhez:

30 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 dl fekete kávé ( hideg)



ELKÉSZÍTÉS:

A tojások fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját cukorral és forró vízzel fehéredésig verjük. A lisztet a dióval és a sütőporral összekeverjük. A tojásfehérjét a sárgájával simára keverjük, majd a szárazanyaggal csomómentesre dolgozzuk.

A kész tésztát egy 18 x 25 cm- es , sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. A krémhez a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd a kávéval simára dolgozzuk. A krémet a kihűlt tésztára kenjük.

A süteményt pirított vágott dióval vagy csokoládéreszelékkel is díszíthetjük.Elkészítési idő : 100 perc 4 főre



Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Alexandra Wagensommer receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.