Breaking News

Bakonyi sertésborda


Bakonyi sertésborda
Hozzávalók:

4 szelet karaj csont nélkül
15 dkg füstölt szalonna
50 dkg gomba
1 db paprika
1 db paradicsom
2 dl tejföl
2 kanál finom liszt
2 tk. pirospaprika
1 mk. őrölt bors
1 fej vöröshagyma



Előkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A szalonnát vékony csíkokra a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát alaposan megmossuk,szeletekre vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk,a pörcöt kiszedjük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és a visszamaradt zsiradékban elősütjük majd félre tesszük. A zsíron megdinszteljük a hagymát hozzáadjuk a paprikát,paradicsomot és pár percig pároljuk. Beletesszük a gombát,sózzuk,borsozzuk pirospaprikát szórunk rá. Ha a gomba levet engedett beletesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Mikor a hús már puha a tejföllel

elkevert liszttel behabarjuk óvatosan,hogy a hús ne törjön össze. Köretnek galuskát ,rizst vagy főtt tésztát adhatunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megosztásokat köszönöm

forrás: Fincsi receptek

Kautz József receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.