Breaking News

Bécsi túrós palacsinta, nálunk nagy sikere van, megéri kipróbálni!


Ha egy kis édességgel kedveskednél a családnak, mutatunk egy jó receptet. Ki szereti?

Hozzávalók:

A palacsintához:

150 g liszt
2,5 dl tej
2 ek olaj
csipet só
2 tojás

A töltelékhez:

250 g túró
3 ek vaj
2 tojás
100 g cukor
1 citrom reszelt héja
2 ek. rum
50 g mazsola

Az öntethez:

1 tojás
30 g cukor
1 cs vaníliás cukor
1 dl tej



Elkészítése:

A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük.

A mazsolát forró rumba áztatjuk. A sütőedényt kikenjük a vajjal. A tojásokat ketté választjuk. A maradék vajjal, cukorral és citromhéjjal habosra keverjük a tojások sárgáját.

A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, majd a felvert fehérjével és hozzáadjuk a mazsolát. ( Én nem tettem bele )

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A palacsintákat betöltjük és feltekerjük, majd középen kettévágjuk. A vágott felükkel felfelé kissé egymásra csúsztatva beletesszük a sütőedénybe.

Az öntethez összekeverjük a tojást a tejjel és a cukorral, rálocsoljuk a palacsintára és forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Szepesi Ági receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.