Breaking News

Csodakrémes, ha ezt egyszer megkóstolod, hetente el fogod készíteni!


Ma egy olyan egyszerűen elkészíthető sütemény receptjét hoztuk el nektek, amit nem lehet megunni. Mikor valami édes csodára vágysz, próbáld ki ezt a receptet, mindenki rajong majd érte.

Hozzávalók a tésztához:

3 db tojás,
4 evőkanál cukor,
4 evőkanál olaj,
4 evőkanál liszt,
1/2 tasak sütőpor.

Hozzávalók a fehér krémhez:

150 g cukor,
2,5 natúr joghurt,
vaníliás cukor,
300 ml habtejszín,
10 g zselatin,

Hozzávalók csokis krémhez:

150 g cukor,
200 g mascarpone
150 g étcsokoládé,
300 ml habtejszín,
10 g zselatin.

Hozzávalók a díszítéshez:

50 g tejcsokoládé,
kisebb fehér csokoládé darabok.



Elkészítés:

A tészta elkészítése: válasszuk ketté a tojásokat, a tojásfehérjét verjük fel, lassanként hozzáadva a cukrot, majd egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Egy 35 x 23 cm-s tepsibe vagy egy 28 cm átmérőjű kerek tortaformába tegyük a masszát, amelyet kibéleltünk sütőpapírral. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt süssük meg. Miután megsült hagyjuk hűlni.

A csokis krém elkészítése:

Az étcsokoládét olvasszuk meg, hagyjuk kihűlni és keverjük a mascarponéhez. A habot verjük fel és keverjük hozzá, majd adjuk hozzá a cukrot is. A zselatint a csomagoláson lévő leírás szerint oldjuk fel és keverjük hozzá. A tepsiben lévő, kihűlt piskótára kenjük rá a krémet és tegyük hűtőbe.

Készítsük el a fehér krémet. A zselatint oldjuk fel a csomagolásán lévő előírás szerint. A tejszínhabot verjük fel, keverjük hozzá a joghurtot, a cukrot, a vaníliát. Keverjük hozzá a zselatint. A barna krémre simítsuk rá és tegyük hűtőbe 30 percre.

A tejcsokoládét olvasszuk meg és díszítsük vele a süteményt. Hagyjuk a hűtőben néhány órát, hogy teljesen megszilárduljon a krém, majd szeleteljük.

Megosztásokat köszönöm

forrás: finomreceptek receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.