Legjobb gasztroblogok receptjei!

Most nézik:

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Csokoládés fatörzs


Csokoládés fatörzs
Hozzávalók:
Piskótához:

6 db tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt

Krémhez:

15 dkg étcsoki
2 ek cukrozatlan kakaópor
15 dkg vaj
0,5 dl habtejszín
10 -15 dkg porcukor ízlés szerint
1 cs vaniliás cukor



Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, folyamatos habverés közben egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd végül a lisztet hozzáforgatjuk. Sütőpapíros, 30×40 cm es tepsiben, 180 fokon 10 percig sütjük. Ha megsült, konyharuhára fordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, feltekerjük a piskótát. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokit, majd hozzáadjuk a kakaóport, a vajat és a tejszínt. Géppel habosra keverjük és hozzáadjuk a cukrokat is, még 1-2 percig keverjük, hogy szép sima legyen.
Kitekerjük a piskótát, jó vastagon megkenjük krémmel,feltekerjük, levágunk slégan egy darabot ez lesz majd az ág, hozzáillesztjük a tekercshez majd bevonjuk a maradék krémmel. Villával becsíkozzuk a csoki krémet, tetszés szerint díszítjük.




Megosztásokat köszönöm


Pakainé Hegedűs Andrea receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.