Breaking News

Cukormentes Csodakrémes


Hozzávalók a tésztához:

3 db tojás,
4 evőkanál xilit ,
4 evőkanál olaj,
4 evőkanál zabpehelyliszt
1/2 tasak sütőpor.

Hozzávalók a fehér krémhez:

150 g cukor,
3 dl natúr joghurt,
3 cs.nyírfacukor vaníliás cukor,
400 ml habtejszín,
15 g zselatin,

Hozzávalók csokis krémhez:

150 g xilit,
250 g mascarpone
150 g diétás étcsokoládé étcsokoládé,
600 ml habtejszín,
15 g zselatin.

Hozzávalók a díszítéshez:

50 g diétás tej. vagy étcsokoládé,
fél kanálnyi étolaj



Elkészítés:

A tészta elkészítése: válasszuk ketté a tojásokat, a tojásfehérjét verjük fel, lassanként hozzáadva a cukrot, majd egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet. Egy 35 x 23 cm-s tepsibe tegyük a masszát, amelyet kibéleltünk sütőpapírral. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt süssük meg. Miután megsült hagyjuk hűlni.

A csokis krém elkészítése:

Az étcsokoládét olvasszuk meg, hagyjuk kihűlni és keverjük a mascarponéhez. A habot verjük fel és keverjük hozzá, majd adjuk hozzá a cukrot is. A zselatint a csomagoláson lévő leírás szerint oldjuk fel és keverjük hozzá. A tepsiben lévő, kihűlt piskótára kenjük rá a krémet és tegyük hűtőbe.

Készítsük el a fehér krémet. A zselatint oldjuk fel a csomagolásán lévő előírás szerint. A tejszínhabot verjük fel, keverjük hozzá a joghurtot, a cukrot, a vaníliát. Keverjük hozzá a zselatint. A barna krémre simítsuk rá és tegyük hűtőbe 30 percre.

A tej,vagy étcsokoládét olvasszuk fel az étolajjal és díszítsük vele a süteményt. Hagyjuk a hűtőben néhány órát, hogy teljesen megszilárduljon a krém, majd szeleteljük.


Megosztásokat köszönöm


forrás: Tetszik Lájk Receptek Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.