Legjobb gasztroblogok receptjei!

Most nézik:

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Diós és mákos zserbó



Diós és mákos zserbó
Hozzávalók:
Tészta:

50 dkg liszt
fél cs sütőpor
fél cs szárított élesztő
4 ek porcukor
30 dkg vaj
2 egész tojás
1 dl tej

Töltelék:

40 dkg dió v mák (Én fele-fele arányban sütöm)
2 cs van cukor
2 ek cukor
1 üveg sárgabarackdzsem

Máz:

15 dkg tortabevonó(fele ét fele tej)
7 dkg margarin
1 ek étolaj



Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 részre osztjuk, kinyújtjuk – Nagyon vékony lesz a tészta.

Összeállítjuk: Lap, Dzsem, Dió v mák fele egyik fele, Tészta, Dzsem, Dió v mák másik fele, Tészta. Villával megszurkálom a tetejét Fél órát meleg helyen pihen

200 fokos sütőben alsó-felső sütésen kb 30 perc alatt megsütjük
Kb 35 x 45 ös tepsi

Megosztásokat köszönöm


Henrietta Németh-Szőke receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.