Breaking News

Diós és mákos zserbó



Diós és mákos zserbó
Hozzávalók:
Tészta:

50 dkg liszt
fél cs sütőpor
fél cs szárított élesztő
4 ek porcukor
30 dkg vaj
2 egész tojás
1 dl tej

Töltelék:

40 dkg dió v mák (Én fele-fele arányban sütöm)
2 cs van cukor
2 ek cukor
1 üveg sárgabarackdzsem

Máz:

15 dkg tortabevonó(fele ét fele tej)
7 dkg margarin
1 ek étolaj



Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 részre osztjuk, kinyújtjuk – Nagyon vékony lesz a tészta.

Összeállítjuk: Lap, Dzsem, Dió v mák fele egyik fele, Tészta, Dzsem, Dió v mák másik fele, Tészta. Villával megszurkálom a tetejét Fél órát meleg helyen pihen

200 fokos sütőben alsó-felső sütésen kb 30 perc alatt megsütjük
Kb 35 x 45 ös tepsi

Megosztásokat köszönöm


Henrietta Németh-Szőke receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.