Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Diós kosárka, a régi nagy kedvenc, de én még ma is nagyon szeretem!


A régi nagy kedvencünk, minden ünnepre készült ilyen finomság, most én sütöm és nem tudjuk megunni!

HOZZÁVALÓK
Tészta:

20 dkg liszt,
12,5 dkg vaj vagy margarin,
csipet só,
2 ek. porcukor,
2 tojássárgája,
negyed sütőpor,
negyed citrom leve

Töltelék:

2 tojásfehérje,
12 dkg porcukor,
15 dkg darált dió



ELKÉSZÍTÉS:

A lisztben elkeverjük a sót, sütőport, porcukrot, hozzáadjuk az apró darabokra vágott vajat, elmorzsoljuk. Ezután a tojássárgákat, citromlevet is hozzátesszük, összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, betesszük a hűtőbe míg a tölteléket készítjük.

A két tojásfehérjét majdnem keményre verjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot folyamatos habverés közben. Tejfölsűrűségűre verjük. Belekeverjük a darált diót.

Kinyújtjuk a tésztát, nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és a kosárka formákba nyomkodjuk. Egy teáskanál baracklekvárt teszünk a kosárka aljára, erre halmozzuk a diós habot. A kosárkákat rárakosgatjuk egy sütőlemezre és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Ebből a mennyiségből kb. 20 kosárka jön ki, de amilyen fincsi, érdemes duplázni.

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Edvi Kata‎ receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.