Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Egyik kedvenc kekszes sütink, sütés nélkül, villámgyorsan elkészül


hozzávalók / 6 adag

750 g egyszerű keksz (nekem 120 db kellett)

A kakaós krémhez:

500 ml tej
2 ek liszt
4 ek cukor
3 ek kakaó
A grízes-túrós krémhez:

500 ml tej
6 ek gríz
4 ek cukor
130 g tehéntúró

A vaníliás krémhez:

500 ml tej
3 ek liszt
3 cs vaníliás cukor
4 ek cukor
2 tojássárga

A tetejére:

100 g csokoládé
1 ek étolaj



Elkészítés:

A keksszel kirakjuk egy tepsi vagy egy tálca alját.
Elkészítjük az első krémet, a kakaósat úgy, hogy minden hozzávalót összekeverünk és felfőzzük, ameddig pudingszerű lesz. Forrón ráöntjük óvatosan a kekszekre és elsimítjuk rajtuk. Mindjárt rá is rakosgatjuk a következő réteg kekszet.
Ezután megcsináljuk a következő krémet, addig a keksz beleköt a kakaós krémbe és már nem fog elcsúszni. A grízes krémhez mindent összekavarunk a túrót kivéve és felfőzzük. Mikor készen van belekeverjük a túrót is úgy melegen, és rákenjük a kekszekre. Elsimítjuk és mindjárt kirakjuk a következő réteg keksszel.
Ezután készítjük el a vaníliás krémet úgy, hogy mindent összekavarunk és pudingszerűvé főzzük. Forrón ráöntjük a kekszekre és elsimítjuk, majd kirakjuk az utolsó sor kekszet is.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és bekenjük vele a kekszek tetejét.
A hűtőben altatjuk és másnap elolvad a szánkban, annyira puha lesz.

Megosztásokat köszönöm


forrás: finomreceptek Gizike receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.