Breaking News

Erdei gyümölcsös-mascarponés csokis brownie



Erdei gyümölcsös-mascarponés csokis brownie
Hozzávalók:

Brownie:

155 g étcsoki (75 %-osat használtunk)
155 g vaj
100 g kristálycukor
2 db tojás
85 g finomliszt
1 cs vaníliás cukor
1 cs. só

Mascarponés réteg:

450 g mascarpone
100 g cukor
2 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 cs. só

Gyümölcsös réteg:

400 ml habtejszín
50 g porcukor
20 g zselatin fix
300 g erdeigyümölcs összeturmixolva /ez esetben fagyasztott/



Elkészítés:

A puha vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat és a gőz felett megolvasztott csokit. Végül mehet bele a liszt és sütőpapírral bélelt, kb. 20×30 cm-s tepsire egyengetjük.
A mascarponés réteghez a tojásokat a cukorral turmixgéppel jól kikeverjük, majd beletesszük a mascarponét és így is alaposan elkeverjük. 180 fokos sütőbe toljuk és kb. 40 perc alatt megsütjük. Azt mondják, az a jó, ha a sajtréteg széle kezd kicsit barnulni.
A fagyasztott erdeigyümölcsöt kiolvasztjuk, lecsepegtetjük.
A gyümölcsös habhoz tejszínt elkezdjük felverni, hozzákeverjük a zselatinfixet menet közben, majd a végén, mikor már habos, a turmixolt gyümölcsöt és a cukrot is belekeverjük.
Ha kihűlt a süti, elegyengetjük rajta a málnahabot. Néhány órát hűtőben pihentetjük.
én diétás csokoládét és eritrit cukrot használtam.

Megosztásokat köszönöm


Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.