Breaking News

Ez az első Eszterházy tortám. Húú vannak hibái. de a párom ennek is nagyon örült.


Eszterházy torta

Hozzávalók (21 cm):
Tészta:

6 tojásfehérje
100 g cukor
250 g dió

Krém:

6 tojássárgája
4 dl tej
65 g étkezési keményítő
200 g cukor / gyümölcscukor/
2 ek rum
1 ek vanília aroma
100 g dió
2 dl habtejszín
1 cs. express zselatin fix

Díszítés:

100 g fehér csokoládé / torras diétás csokoládé/ + 3-4 ek habtejszín
10 g tejcsokoládé /torras tejcsokoládé/
1 dl habtejszín + 30 g cukor



Elkészítés:

A tojásfehérjét kezdjük el verni.
Amikor elkezdett habosodni, adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá.
Óvatosan forgassuk hozzá az apróra darált diót.
Öt darab 21 cm-es lapot sütünk. Sütőpapírra is felrajzolhatjuk a köröket, de nekem könnyebb volt úgy, hogy a tortakarikát rátettem a sütőlapra, a habot eloszlattam, majd levettem a karikát.
Előmelegített sütőben, 200°C-on süssük 10 percig.
A tojássárgáját egy kevés tejjel kavarjuk össze, majd adjuk hozzá a keményítőt, és kavarjuk csomómentesre.
Adjuk hozzá a cukrot, a rumot, a vanília aromát, valamint a többi tejet.
Folyamatos kevergetés mellett főzzünk belőle sűrű pudingot.
Adjuk hozzá az apróra darált diót, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A habtejszínt zselatin fix-szel verjük kemény habbá.
A tejszínt, valamint a kihűlt pudingot óvatosan forgassuk össze.
A krémből egy keveset tegyünk félre, majd a maradékot osszuk négy fele, és rakjuk össze a tortát.
Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Másnap óvatosan vegyük le a tortakarikát.
Vékonyan kenjük körbe a tortát a félretett krémmel.
Az oldalát vonjuk be darált dióval.
A fehér csokoládét tejszínnel olvasszuk össze.
Kenjük le vele a torta tetejét.
Olvasztott tejcsokoládéval húzzunk köröket, majd egy fogpiszkálóval mintázzuk.
Keményre vert habtejszínnel díszíthetjük.



Megosztásokat köszönöm


forrás: Tetszik Lájk Receptek Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.