Breaking News

Fantázia szelet, egy süti ami annyira fantasztikus, hogy nem lehet megunni!


A fantázia szelet lett a legújabb sláger nálunk, ha valami ellenállhatatlan sütire vágysz, ezt meg kell kóstolnod.

Hozzávalók
A diós laphoz:

3 tojás fehérje,
1 kèshegynyi szodabikarbona,
3 kanál cukor,
35 ml hideg viz,
4 kanál darált dió+ 2 kanállal a teteère,
1 pupozott kanál liszt.

Kakaos laphoz:

3 tojás fehèrje,
1 kèshegynyi szodabikarbona,
35 ml hideg viz,
3 kanál cukor,
3 kanál kakaò,
1 pupozott kanál liszt.

Kokuszos lap:

3 tojás fehèrje,
1 kèshegynyi szodabikarbona,
35 ml hideg viz,
3 kanál cukor,
4 kanál kokuszreszelèk,
1 pupozott evőkanál liszt.

Piskota lap:

3 tojàs,
1 kèshegynyi szodabikarbona,
35 ml hideg viz,
3 kanál cukor,
4 pupozott evökanál liszt.

A krémhez:

9 tojás sárgája,
200 g cukor,
1 l tej,
6 kanál liszt,
1 tasak vaniliás puding por,
400 g vaj,
2 kanál porcukor.

Továbbà:

2 kkanál instant kávè,
1 kanál forro viz,
2 kanál kakao,
100g olvasztott csokoládè,
1 db oreos Milka csokoládè
4-5 db oreo keksz,
1 kanál vanilia kivonat(esetleg eszencia).

A tetejére:

reszelt csokoládè,
pergelt dio.



Elkèszitès:

Mindegyik lapot kűlön kűlön sűtjük egy sűtöpapirral bèlelt tepsiben 180°kb 10-12 percig majd ha kihűltek ovatosan eltávolitjuk rolla a sűtöpapirt.
A tepsi mèrete 25/37 cm.
A tojások fehérjét a szodabikarbonával, cukorral, fokozatosan hozzáadva a vizet felverjük kemény habnak. Ezt a műveletet vègezzűk el az első három lapnál ès mindegyikhez hozzáadjuk a megadott hozzávalot.
A dioshoz a 4 kanál diot ès lisztet majd az igy kapott maszát a sűtöpapirra simitjul ès rászorjuk a maradèk diot. Megsűtjűk.
A kokuszoshaz a kokuszt ès lisztet. Megsűtjük!
A kakaos piskotànál a kakaot a lisztel egyűtt beleszitáljuk. Megsűtjűk!
A sima piskotánál is igy járunk el annyi kűlömbsèggel,hogy ebbe belekerűlnek atojások sárgája is. Megsűtjűk!
A krèmhez a tojások sárgáját a cukorral fehèredèsig kavarjuk. A lisztet,pudingot a tej hozzáadásával csomomentesre keverjűk majd a tojássárgát is hozzáadva sűrű pèpet főzünk.
Ha kihűlt hozzáadjuk a porcukorral kihabositott vajat.
Az igy kapott krèmet nègy egyforma rèszre osztjuk.
Az egyikbe belekavarjuk az instant kávét (amit elözöleg a forro vizzel feloldunk)
a másodikba kerűl a kakaopor ès az olvasztott csokoládè,ès a harmadikba az oreos csoki meg keksz amit apròra vágtunk ès vègűl a negyedikbe a vanilia kivonat.




Összeálitás:
Bizd a fantáziàdra!

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Judith Magdolna Kenderesi receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.