Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Francia felhő süti, nem Franciakrémes, ez még annál is jobb!


Franciakrémest szerettünk volna enni…na, ez nem az lett, de isteni finom! Szerintem Francia-felhő süti lett 🙂 –az alábbi recept szerint készült, amíg a 2. lap apró darabokra nem tört…ennek hiányában csokoládét reszeltem a tejszínhabra

Hozzávalók

Tésztához:

25 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
1 tojás,
1 tojássárga,
1 ek. méz,
1 kk. szódabikarbóna.

Alsó krémhez:

25 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
5 dl tej,
2 dl víz,
2 cs. vaníliás pudingpor,
2 ek. liszt,
2 ek. cukor.

Felső krémhez:

6 ek. cukor,
1 dl tej,
5 dl habtejszín.

Tetejéhez:

2 cs. karamellás pudingpor,
2 ek. olaj,
3 ek. forró víz,
10 dkg porcukor.



Elkészítés:

A liszthez keverd hozzá a szódabikarbónát majd a többi hozzávalóval gyúrd össze. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. Oszd 2 részre, tedd a hűtőbe és pihentesd fél órát. Lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk, majd jól kivajazott, liszttel megszórt tepsire tesszük. Villával megszurkáljuk és 2 lapot 20-20perc alatt 180c°-on megsütjük.

Az alsó krémhez vegyítsd a pudingport a liszthez, cukorhoz, öntsd hozzá a vizet és a tejet, majd csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, kihűtjük. A porcukrot a vajjal kikeverjük, majd a pudinggal habosra keverjük. Ezt a tészta 1ik lapjára tesszük.
A felső krémhez a cukrot öntsd egy lábosba és alacsony hőmérsékleten állandó kevergetés mellett karamellízaljuk. Add hozzá a vizet és főzz szirupot. Hűtsd ki, tedd a felvert habtejszínhez és simítsd a vaníliás krém tetejére. Erre rakd a 2.lapot.
A mázhoz a hozzávalókat keverd össze, a forró vizet lassan adagold hozzá, majd simítsd a felső laphoz. Hűtőbe téve 1 napig állni hagyjuk. Jó munkát és kitartást hozzá!

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Vasas Gábor És Gabriella‎ receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.