Breaking News

Francia felhő süti, nem Franciakrémes, ez még annál is jobb!


Franciakrémest szerettünk volna enni…na, ez nem az lett, de isteni finom! Szerintem Francia-felhő süti lett 🙂 –az alábbi recept szerint készült, amíg a 2. lap apró darabokra nem tört…ennek hiányában csokoládét reszeltem a tejszínhabra

Hozzávalók

Tésztához:

25 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
1 tojás,
1 tojássárga,
1 ek. méz,
1 kk. szódabikarbóna.

Alsó krémhez:

25 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
5 dl tej,
2 dl víz,
2 cs. vaníliás pudingpor,
2 ek. liszt,
2 ek. cukor.

Felső krémhez:

6 ek. cukor,
1 dl tej,
5 dl habtejszín.

Tetejéhez:

2 cs. karamellás pudingpor,
2 ek. olaj,
3 ek. forró víz,
10 dkg porcukor.



Elkészítés:

A liszthez keverd hozzá a szódabikarbónát majd a többi hozzávalóval gyúrd össze. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. Oszd 2 részre, tedd a hűtőbe és pihentesd fél órát. Lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk, majd jól kivajazott, liszttel megszórt tepsire tesszük. Villával megszurkáljuk és 2 lapot 20-20perc alatt 180c°-on megsütjük.

Az alsó krémhez vegyítsd a pudingport a liszthez, cukorhoz, öntsd hozzá a vizet és a tejet, majd csomómentesre keverjük. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, kihűtjük. A porcukrot a vajjal kikeverjük, majd a pudinggal habosra keverjük. Ezt a tészta 1ik lapjára tesszük.
A felső krémhez a cukrot öntsd egy lábosba és alacsony hőmérsékleten állandó kevergetés mellett karamellízaljuk. Add hozzá a vizet és főzz szirupot. Hűtsd ki, tedd a felvert habtejszínhez és simítsd a vaníliás krém tetejére. Erre rakd a 2.lapot.
A mázhoz a hozzávalókat keverd össze, a forró vizet lassan adagold hozzá, majd simítsd a felső laphoz. Hűtőbe téve 1 napig állni hagyjuk. Jó munkát és kitartást hozzá!

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Vasas Gábor És Gabriella‎ receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.