Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Gesztenyés-kókuszos tejbegríz tora


Hozzávalók:
a kókuszos krémhez:

1 l tej
25 dkg búzadara
15 dkg kristálycukor
pici só
20 dkg vaj
100 g kókuszreszelék
2 csomag vaníliás cukor

A vaníliás krémhez:

5 tojás
5 evőkanál liszt
1 csomag vanília puding
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
7,5 dl tej

A tetejére:

2 csomag fagyasztott gesztenyemassza,
30 ml rum aroma
4 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
tetszés szerint étcsokoládé



Elkészítés:

A tejbe beleszórjuk a kókuszreszeléket és a búzadarával, cukorral, vaníliás cukorral pici sóval sűrű tejbegrízt főzünk belőle. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, belesimítjuk egy tortaformába, majd hagyjuk kihűlni.
A tojássárgájából, lisztből a két fajta cukorból és a pudingból sűrű krémet főzünk. A tojásfehérjét külön felverjük és még a meleg krémhez adjuk, majd rákenjük a kókuszos krém tetejére.
Miután kiolvadt a gesztenyemassza, hozzáadjuk a rum aromát és krumplinyomóval egyenletesen rányomjuk a kész tortára.
A habtejszínt a habfixálóval felverjük, és feldíszítjük a torta tetejét, majd rácsorgatjuk az olvasztott étcsokit.





Megosztásokat köszönöm


forrás: Tetszik Lájk Receptek Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.