Breaking News

Habos mákos kocka, első kóstolásra elbűvölte a családot!


Habos mákos kocka
Nem nehéz kedvet kapni ehhez a recepthez, annyira csodás és finom.

Hozzávalók:

Tészta:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 db tojás
15 dkg margarin

Máktöltelék:

20 dkg darált mák
15 dkg cukor
1 dl tej
1 citrom reszelt héja

Tojáshab:

4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor



Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha szükséges lehet még hozzáadni 1-2 ek tejfölt. Sütőpapíron kinyújtjuk a tésztát,
20×30 cm-es tepsibe elősütjük 180 fokon, 10 percig. Amíg sül, elkészítjük a máktölteléket.
A forró tejet elkeverjük a cukros darált mákkal, és a reszelt citromhéjjal. Az elősütött tésztát lekenjük sárgabarack lekvárral, majd rásimítjuk a máktölteléket. Visszarakjuk a sütőbe addig, amíg felverjük a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá. Rásimítjuk a mák tetejére a habot, sütjük még 5 percig 200 fokon, majd további 15-20 percig 160 fokon inkább csak szárítjuk a habot. Langyosan szeleteljük, akkor a legfinomabb.




Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Pakainé Hegedűs Andrea receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.