Breaking News

Hartyáni krémes


Hartyáni krémes
Hozzávalók:

A tésztához:

2 ek kakaópor
2 ek méz
2 db tojás
20 dkg porcukor
40 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
1-2 ek tej

Krémhez:

7,5 dl tej
3 cs vaniliás pudingpor
30 dkg vaj
25 dkg porcukor

1-2 csomag babapiskóta
1,5 dl kávé
1 ek rum



Elkészítés:

Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, cukrot, tojást és a kakaóport, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Összegyúrjuk a tésztát, két részre osztjuk. 25×35 cm-es sütőpapíron kinyújtjuk, majd 180 fokon 7-8 percig sütjük a lapokat tepsi hátulján.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingporokat. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Összeállítjuk a sütit, az alsó lapra rákenjük a krém felét, kirakjuk a rumos kávéba mártott babapiskótával, rákenjük a krém másik felét, beborítjuk a második lappal. Egy éjszakát pihentetjük. Szeleteléskor megszórjuk porcukorral.

Megosztásokat köszönöm

Pakainé Hegedűs Andrea receptje


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.