Breaking News

Hólabda torta


A hólabda süti a család kedvence, most tortaként készült, mert így egyszerűbb és mégis finom.

Hozzávalók:

Tészta:

8 tojás
40 dkg porcukor
25 dkg rizsliszt
1 sütőpor
2 ek. Holland kakaópor
8 ek. forró víz

Krém:

1/2 l tej
5 ek. rizsliszt
25 dkg margarin ( Liga )
20 dkg porcukor
15 dkg dió
2 vaníliás cukor

Díszítés:

3 dl tejszín ( Meggle )
1 csomag vaníliás cukor
Élelmiszerszínezék: málnapiros

Elkészítés: ( 24 cm tortaformában )

A porcukrot kikeverjük a forró vízzel,egyenként
hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot. Majd előmelegített sütőben,alacsony hőfokon, kb. 45-50 perc alatt megsütjük.



Krém:

A tejből és lisztből pépet főzünk,és kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat. A piskótát 3 lapra vágom, a krémet pedig elfelezzük, és az egyik felébe 15 dkg darált diót teszünk.Aki szereti, tehet bele egy kis rum aromát is ,úgy még finomabb.Az alsó lapra kerül a diós krém,majd piskóta ,és a sima krém,majd befedjük a torta lappal. Díszítésként, ha esetleg csokival díszítik, öntik le a tortát ,meglehet szórni egy kis kókusszal is.Én tejszínnel díszítettem. A lehűtött tejszínt felvertem a vaníliás cukorral, a színezékkel, és kidíszítettem a tortámat, saját elképzelés szerint.

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Szepesi Ági receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.