Breaking News

Hólabda


Hozzávalók

A tésztához:

10 tojás
20 dkg cukor
23 dkg liszt
2 dkg kakaópor

A krémhez:

10 dkg liszt
5 dl tej
15 dkg kristálycukor
20 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé
4 dkg kókuszreszelék



Elkészítés:

A piskóta elkészítését itt olvashatjátok. A tésztából 2 lapot kenünk, és úgy sütjük meg.
Kevés tejjel csomómentesre keverjük a liszttel és a cukorral. A maradék tejet felforraljuk.
Utána beletesszük a forró tejbe a keveréket, és addig főzzük, kevergetve, míg besűrűsödik.
Ha kihűlt, kikeverjük a vajjal.
A piskótából korongokat szaggatunk egy 6 cm-es átmérőjű kör alakú szaggatóval.
2-2 korongot megtöltünk krémmel, majd kicsit hűtőbe tesszük.
Ha kivettük a hűtőből, körbekenjük még krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére olvasztott étcsokoládét kenünk.




Megosztásokat köszönöm


forrás: florakonyha receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.