Breaking News

Hólabdácskáim, van vele munka, de megéri, mert fenséges az ízük!


Nálunk nagy kedvenc, bár van vele dolog, de megéri elkészíteni, mert tényleg nagyon finom!

Recept:
Tészta:

8 db tojás
25 dkg finomliszt
35 dkg porcukor
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
7 ek víz (forró)
1 csipet só

Krém:

5 dkg finomliszt
4 dl tej
20 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

Tetejére olvasztott csoki



Elkészítés:

A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, apránként hozzáadunk 7 ek meleg vizet.
A kakaóval, sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, majd óvatosan a kemény habbá vert fehérjét.
A masszát felezzük, és két tepsiben megsütjük.
A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral kikeverjük.
A tejet a liszttel csomómentesre keverjük, és lassú tűzön besűrítjük. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a vajas krémmel.
A tésztalapokból karikákat szúrunk ki,megkenjük a krémmel, és kettőt-kettőt egymásra illesztünk.
Oldalát is megkenjük, és kókuszreszelékben megforgatjuk.
Tetejére olvasztott csokimázat csurgatunk, amit én most egy kis fehércsokival megcifráztam.

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Edvi Kata‎ receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.