Breaking News

Isteni töltött palacsinta, rengeteg sajttal, különleges étel!


Finomabb, mint bármi amit eddig kóstoltál! Ezt ki kell próbálnod!

Hozzávalók:

9 evőkanál liszt
2 tojás
fél evőkanál cukor
csipetnyi só
3 dl tej
2 dl ásványvíz
2 evőkanál olaj

A töltelékhez:

30 dkg spenót (fagyasztott)
2 gerezd fokhagyma
40 dkg tehéntúró
3 tojás
só, bors

A tetejére:

1 dl tejföl
10 dkg mozzarella
5 dkg reszelt parmezán



Elkészítése:

A lisztet, a tojásokat, a cukrot és a sót egy edénybe tesszük, jól összedolgozzuk. A tejjel felöntjük és csomómentesre kavarjuk, majd az olajat és az ásványvizet is hozzáadjuk. A híg tésztából a megszokott módon palacsintákat sütünk. Megcsináljuk a tölteléket. A spenótot kiolvasztjuk, majd robotgéppel pépesítjük. Egy tálba tesszük, a tojásokkal, a túróval és a zúzott fokhagymával együtt és fűszerezzük, jól összedolgozzuk. Egy tepsit kikenünk vajjal. A palacsintákat bőségesen megtöltjük a túrós krémmel, majd feltekerjük őket. A kivajazott tepsibe, szorosan egymás mellé rakjuk a megtöltött palacsintákat. Ha kisebb méretű tepsit használunk, két réteget is rakhatunk egymásra. A tetejére öntjük a tejfölt, rászórjuk a felszeletelt mozzarellát és a reszelt parmezánt, 200 fokos sütőben aranybarnára pirítjuk.



Megosztásokat köszönöm


forrás: finomreceptek receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.