Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Joghurtos – erdei gyümölcsös 😘


Joghurtos – erdei gyümölcsös 😘

Hozzávalók:

1 db 8 tojásos piskóta ( 24 cm tortaforma )

8 db tojás
1 csipet só
8 evk. kristálycukor
8 evk. rizsliszt ( GM )
1 csomag sütőpor

Krém:

3 natúr joghurt ( 175 gr )
3 vaníliás cukor
10 dkg cukor
0,5 csomag étkezési zselatin ( Lucullus )
0,5 liter tejszín ( Meggle )
40 dkg erdei gyümölcsmix keverék ( Fagyasztott, Lidlis )

Tetejére:

20 dkg ét csokoládé
2 füge
1 gránátalma
Pár darab Schär piskótatallér
Ehető csillámpor
Roletti
Szeder málna, ribizli



Elkészítés:

Sütünk egy 8 tojásos piskótát.

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd
belekeverjük a kristálycukrot, és továbbkeverjük vele. Hozzáadjuk a tojássárgájákat, és megint továbbverjük. Legvégül, kanalanként beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, és eldolgozzuk.

Sütőpapírral kibélelt, 24 cm – es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőbe. Kb: 40 perc alatt, készre sütjük.

Közben, egy lábasba beleöntjük a 3 natúr joghurtot, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot és a zselatint.
Lassú tűzön addig főzzük,míg a cukor elolvad, majd teljesen kihűtjük.
A tejszínt keményre felverjük, majd összekeverjük a joghurtos krémmel, és a gyümölcsökkel. Mielőtt beleteszem a gyümölcsöket, teszek félre egy kicsit a tejszínből,majd a torta oldalát fogom körbekenni vele. 🙂

A tortát 3 lapba vágom, és megtöltjük a krémmel. Oldalát körbekenem a tejszínes krémmel, majd a tetejét leöntöm az olvasztott csokoládéval, majd egy pár percre, a hűtőbe teszem. Végül, kedv, ízlés szerint díszítjük.

Megosztásokat köszönöm


Szepesi Ági receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.