Breaking News

Joghurtos gyümölcsös alagút, fenségesen finom és nem is nehéz elkészíteni!



Joghurtos gyümölcsös alagút
A gyümölcsös édességeknél nincs is finomabb! Érdemes kipróbálni, nagyon finom. Elfoglalt háziasszonyok álma sütni sem kell

Hozzávalók:

2 db őzgerincforma 30×4 cm
4 db natúr joghurt 150 g-os (vagy ízesített,gyümölcsnek megfelelő)
2,5-3 dl habtejszín (ha lehet,nem növényi)
10 evőkanál cukor
1 cs HR étkezési zselatin 20g
kb 0,5 kg vegyes gyümölcs (meggy,málna,őszibarack,kopasz barack, kiwi)



Elkészítés:

A joghurtba tesszük a cukrot, zselatint és langyosra melegítjük, hogy a zselatin feloldódjon. (nem szabad forralni) A habtejszínt keményre verjük, legjobb az (Oké, a növényit ebbe nem nagyon szeretem, mert keményebb lesz tőle) a lehűlt joghurtba óvatosan belekeverjük.

Formát hideg vízzel kiöblítjük, lehet az alját és oldalát díszíteni gyümölcsökkel, beleöntünk a masszából,szórunk rá gyümölcsöt ,massza- gyümölcs míg el nem fogy a masszánk.. Hűtőbe tesszük dermedésig.

Esetleg, ha nem tudjuk kivárni a fagyasztóba is tehetjük (csak el ne feledkezzünk róla). Megdermedt tálcára borítjuk. Megjegyzés: Lehet csak egy féle gyümölcsöt is bele tenni.

Megosztásokat köszönöm


Kiss Imréné Magdi‎ receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.