Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Kakaós kevert gyümölcsös-mascarponés krémmel


Hozzávalók:
A tésztához:

2 ek kakaópor
12 dkg zsír
15 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
3 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja



Elkészítése:

Az összes hozzávalót egy tálba mérjük.

Jól összekeverjük, sütőpapíros, vagy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.

180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha megsült. kihűtjük és kettévágjuk.

Krémhez:

45 dkg vegyes gyümölcs /fagyasztott/
25 dkg mascarpone
4 dl. habtejszín
1 cs. étkezési zselatin
3 cs. vaníliás cukor
10-15 dkg porcukor
A krémhez, a fagyos gyümölcsöt kiolvasztjuk lecsöpögtetjük. majd botmixerrel összetörjük. . A mascarponét a két fajta cukorral összekeverjük, hozzáadjuk az összeturmixolt gyümölcshöz. Közben a tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beledolgozzuk a krémbe. A zselatint pici vízbe csomómentesre keverjük, majd a mikróban feloldjuk, kicsit lehűtjük és hozzáadjuk a kész krémhez. Végül a kihűlt tészta egyikére halmozzuk a krémet és egyenletesen elkenjük rajta és befedjük a másik tésztalappal /keveset hagyjunk a tetejére is/ .A kész süti tetejét kenjük meg a maradék krémmel. Díszíthetjük felvert tejszínnel és gyümölccsel, Tálalásig rakjuk hűtőbe, hogy a krém jól megdermedjen.
A tepsi mérete: 30x20 cm.

Megosztásokat köszönöm


forrás: Tetszik Lájk Receptek Erika Mészáros receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.