Breaking News

Kakaós piskóta tejszínes-csokikrémmel


Kakaós piskóta tejszínes-csokikrémmel
3 db 3 tojásos kakaós piskótalapot sütünk.
/3×3 db tojás, 3×2 ek liszt, 3×1 ek kakaópor, 3× 3 ek cukor, 3× 5 g sütőpor/

Krém:

8 dl tejszín
10 dkg étcsoki /65%-os/
10 dkg fehércsoki
10 dkg porcukor / ízlés szerint/

Tetejére:

15 dkg tortabevonó
3 ek olaj



Elkészítés:

A krémhez a habtejszínt keményre felverjük, hozzáadjuk a porcukrot. A kétféle csokit együtt gőz fölött felolvasztjuk, majd lassan belekeverjük a felvert tejszínbe. Vigyázzunk, hogy a csoki ne legyen forró!
A tejszínes-csokikrémet kétfelé / vagy ahogy sikerül/ vesszük, és megtöltjük a lapokat.
A tortabevonót az olajjal gőz fölött felolvasztjuk és bevonjuk vele a sütit.



Kakaós piskóta tejszínes-csokikrémmel
Megosztásokat köszönöm


Gál Hedvig receptje

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.