Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Káprázatos sütemény, amivel mindenkit lenyűgözhetsz! Könnyen elkészíthető és nagyon finom!


Elképesztően finom, nincs vele sok munka és mindenki rajong érte. Ha valami finomra vágysz, ezt érdemes kipróbálnod!

Hozzávalók a tésztához:

6 db tojás,
6 evőkanál cukor,
6 evőkanál liszt,
2 evőkanál kakaó.

Hozzávalók a krémhez:

200 g vaj,
200 g porcukor,
1 tasak vaníliás cukor,
400 g krémsajt (Philadelphia),
3 evőkanál kókuszreszelék.



Elkészítés:

A tészta elkészítése: válasszuk külön a tojások fehérjét, a sárgájától. Verjük fel a tojásfehérjét, majd lassanként adjuk hozzá a cukrot és még verjük a cukorral is. Adjuk hozzá a tojássárgáját majd keverjük össze. Amikor ezzel elkészültünk, adjuk hozzá az átszitált lisztet és a kakaót, ezzel is keverjük össze, majd tegyük a masszát egy 35×28 cm-s sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre a tésztát. Mikor elkészült, tegyük konyharuhára, húzzuk le róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni. Hosszában vágjuk ketté. Mind a két darab tésztát tekerjük fel a konyharuhát használva.

Készítsük el a krémet: a szoba-hőmérsékletű vajat kavarjuk ki a porcukorral és a vaníliás cukorral. Használjunk mixert. Adjuk hozzá a krémtúrót és addig kavarjuk amíg a krém sűrűbb lesz, majd tegyük bele a kókuszreszeléket és kavarjuk össze. Tekerjük ki a konyharuhából a feltekert tésztát tegyük a krémet a közepére, majd ismét tekerjük fel. Nyomkodjuk meg a feltekert tésztát, hogy ne nyíljon szét. Ugyanígy töltsük meg a másik darab tésztát is, majd tegyük hűtőbe 60 perce és csak ezután szeleteljük. Tálalás előtt díszíthetjük csokoládémázzal és kókusz reszelékkel. Jó étvágyat!

Megosztásokat köszönöm

forrás: finomreceptek receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.