Legjobb gasztroblogok receptjei!

Szeretnénk finom recepteket kapni ha lehet képpel együtt. Várjuk a kedvenc recepteket, osszuk meg tapasztalatainkat torták, desszertek, édes és sós, aprósütemények miegymás témában!

Katt ide: Tetszik Lájk Receptek

Küld be, oszd meg velünk recepted. 




Kevi sodrott perec – lakodalmas perec, egy kis házias nasi!


Nagyon régen készülök elkészíteni,most rá szántam magam. “Kicsit” időigényes de megérte .Lakodalmak egyik elmaradhatatlan süteménye.

HOZZÁVALÓK:

1 kg finom liszt
50 dkg sertés zsír
3 egész tojás
2-3 evőkanál tejföl.
3 dkg friss élesztő
1.5 dl tej
2 evőkanál só
1 evőkanál cukor
1 db tojás (kenéshez)
Édesebb változatát szeretnénk elkészíteni akkor a só és a cukor arányát változtatjuk meg.
1 evőkanál só és
3 evőkanál cukorra



ELKÉSZÍTÉS:

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, maradék cukrot és a zsírral összemorzsoljuk. Liszt közepébe mélyedést csinálunk, beleöntjük a tojást, felfuttatott élesztőt, tejfölt, de csak 2 kanállal. Egy rugalmas tésztát gyúrunk. Nem elég rugalmas lenne a tésztánk, adjunk hozzá még tejfölt.

Kezdhetünk a perecek készítéséhez, nem kell keleszteni. A tésztából levágunk egy darabot, nagy nudlivá sodorjuk és feldaraboljuk. Tésztákat gyúródeszkán kisodorjuk 2-3 mm vastagra a hossza attól függ mekkora pereceket szeretnénk készíteni. A két végét ellentétes irányba megsodorjuk. Felemeljük összefogjuk a végeit és megcsavarjuk többször. A megcsavart tésztából egy kört alakítunk ki, a két végét összenyomjuk.

Tepsibe sütőpapírt teszünk ráhelyezzük a pereceket ,lekenjük tojással. 180 fokra előmelegítjük a sütőt, és kb 30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:Lakodalmakról ez a sodrott perec nem hiányozhatott az asztalról. Leginkább a sósabb változatát sütötték. Én jobban szeretem az édesebb változatát, de azért a többség a sósabbat kedveli. Ebből a mennyiségből kb 250 db van. Csak akkor kezdjél hozzá, ha van egy pár szabad órád. Sokáig el áll, és finom.

Megosztásokat köszönöm

forrás: egyszerugyorsreceptek Kiss Imréné Magdi receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.